FAQ

HOE ACTIEVER, HOE BETER

Naast de opdrachten die je hier in de community van Boomerang Create kan vinden bedenken we de vetste beelden en content voor een heleboel verschillende klanten. Hierdoor zijn we altijd op zoek naar getalenteerde vormgevers die sterk zijn in het bedenken en uitwerken van concepten. Als jouw werk opvalt is de kans groot dat we contact met je opnemen om je freelance opdrachten te geven of jouw werk te kopen.

Daarnaast kan je natuurlijk regelmatig toffe prijzen winnen en komt jouw naam op elke Boomerangkaart die door jou is ontworpen.

TAAL

Boomerang Create gaat de grenzen over. Daarom is een deel van de nieuwe website Engels. Dit betekent dus dat de voertaal van de nieuwe site vanaf heden Engels is. We willen echter benadrukken dat je je daardoor niet moet laten weerhouden om ontwerpen, kaarten en andere inzendingen in het Nederlands te uploaden. Er wordt aan gewerkt om de site in meerdere talen, en dus ook weer in het Nederlands, beschikbaar te stellen.

De blog en opdrachten worden eveneens in het Engels gepubliceerd. Dit betekent echter niet dat Nederlandse content niet meer welkom is. We publiceren nog steeds even graag Nederlandstalige Boomerangkaarten als voorheen.

TAGS EN ZOEKFUNCTIE

Omdat de site nu in het Engels draait zijn creaties, opdrachten en blog posts het beste middels Engelse zoektermen te vinden. Voor de optimale vindbaarheid van je creatie raden we je dus aan, om titel, beschrijving en tags toe te voegen in het Engels. Als je er niet uitkomt kan je de creatie en bijbehorende informatie natuurlijk ook in het Nederlands uploaden.

Om te voorkomen dat er 300 versies van dezelfde tag worden gebruikt (bv. Love, love, Lvoe, loved…) werken we met auto complete. Dit betekent dat we je, op het moment dat je tags toevoegt aan een nieuwe creatie, de meest voorkomende tags en zoekwoorden voorstellen. Als je hier een keuze uit maakt kan het nooit mis gaan. Daarnaast kan je gebruik maken van ‘vrije tags’. Dit houdt in dat je elk willekeurige woord in elke willekeurige taal kan toevoegen aan je creatie.

BOOMERANKED

Boomeranked werk herken je voortaan aan het rode sterretje links bovenaan de creatie. Het sterretje is te vergelijken met Aanbevolen werk en wordt door onze redactie toegekend.

CREATIVE COMMONS

De creaties op de website worden op basis van creative commons gelicenceerd. Zo ligt de keuze v.w.b. het auteursrecht van je creaties helemaal bij jou en kan je per upload bepalen hoe het werk wel of niet gebruikt mag worden.

Werk dat vóór de lancering van de nieuwe site is geüpload blijft onder de oude gebruiksvoorwaarden en dus ook regeling Intellectueel Eigendomsrecht vallen. Dit kan je voorlopig nog niet in jouw profielinstellingen aanpassen. Ook hier werken we nog aan.

Je kan er hier alles lezen over creative commons:http://community.boomerang.nl/creative-commons/

INLOGGEN

Inloggen doe je via ‘log in.’ Als je de eerste keer op de nieuwe site inlogt voer je je mailadres en wachtwoord in. Pas als je je profiel -in je instellingen- hebt gekoppeld aan je Facebookprofiel kan je ook inloggen via je Facebook.

Om je profielinstellingen te wijzigen klik je bovenaan links op het tandwiel-icoontje. Zo kom je meteen terecht in je ‘profile settings.’ Hier kan je niet alleen je informatie aanvullen, maar ook je profiel pimpen.

PIMP JE PROFIEL

De nieuwe site biedt features die je erbij helpen om meteen op te vallen. Zo is je profielfoto groter, is je profiel voorzien van een grote coverfoto en kan je je drie favoriete werken kiezen. Deze worden in het overzicht van de creatieven getoond en geven zo meteen een goed beeld van je stijl.

We be pimpin’ en raden je aan, ook zo snel mogelijk een nieuwe profielfoto en een coverfoto te uploaden:
Profielfoto: 170×170 px
Omslagfoto: 1440×340 px

Daarnaast kan je nu veel meer info over jezelf toevoegen aan je profiel. De meeste data zijn alleen zichtbaar voor de redactie. We zijn regelmatig op zoek zijn naar creatief talent voor diverse klussen. Hoe meer info we van je hebben, hoe beter we kunnen inschatten of je voor bepaalde klussen geschikt zou zijn. Daarnaast willen we je natuurlijk z.s.m. kunnen bereiken als je één van onze opdrachten gewonnen hebt.

PRO STATUS

Het aantal keren dat werk is bekeken, gewonnen opdrachten en uploads blijf je houden. Het enige dat op de nieuwe site niet wordt meegenomen is de ‘pro status’. De criteria hiervoor zijn nu simpeler: Verdien je je geld als vormgever? Dan ben je pro. Het enige dat je hoeft te doen is die informatie toevoegen in je profielinstellingen. Wij bekijken het vervolgens en kennen de status toe aan je profiel.

WERK UPLOADEN

Creaties kan je uploaden door op het uplaod icoontje te klikken. Vervolgens kan je de afbeelding heel simpel drag&droppen, of browsen.

Specificaties werk: max. 968px breed
Soort bestanden: png, jpg en gif

INZENDEN VOOR EEN OPDRACHT

Wij hebben om de twee weken, onder ‘assignments’, toffe opdrachten op de site staan. Heb je een cool idee? Doe dan vooral mee, want naast eeuwige roem kan je prijzengeld winnen en speel je jezelf bij ons in de kijkers. We zijn namelijk vaak op zoek naar goede creatieve met te gekke ideeën en mad skills, die onze creative agency komen versterken.

UPLOADEN VAN VRIJ WERK

Als er even geen opdracht op de site staat die in jouw straatje past, kan je altijd vrij werk uploaden. Vrij werk is dus werk, dat je niet koppelt aan een opdracht. Dit kan je uploaden ter aanvulling van je online portfolio, omdat je denk dat je een té gek idee hebt voor een Boomerangkaart of omdat je gewoon trots bent op je creatie. Als je creatie fingerlikkin’ good is, is er grote kans dat je opvalt en dat we contact met je gaan opnemen.

VAN ONTWERP NAAR KAART

Even als voorheen is elke creatie die je uploadt potentieel een Bommerangkaart. De kaboutertjes van onze redactie struinen dagelijks de site af om de beste inzendingen te veredelen tot Boomerangkaart. Waar ze op letten zijn de volgende punten:

 • Het ontwerp haakt aan bij één van onze verzendmomenten (link verzendmomenten)
 • Het ontwerp is oogverblindend mooi
 • Het ontwerp is scherp tot op het bot
 • Het ontwerp is vernieuwend ten opzichte van wat je normaal van je oma krijgt voor je verjaardag

Wil je liever niet dat jouw ontwerp tot Boomerangkaart wordt gekroond? Kies dat BY-NC-SA &oactue;f BY-NC-ND als creative common licentie.

 • Boomerang Cards
 • Boomerang Cards
 • Boomerang Cards
 • Boomerang Cards
 • Boomerang Cards
 • Boomerang Cards
 • Boomerang Cards
Boomerang Cards

Voor een optimale ervaring van deze website raden je aan om de laatste versie te gebruiken van iOS (> iOS7) of Android (> 4.0).

Boomerang Cards

Voor een optimale ervaring van deze website raden we je aan om de laatste versie te downloaden van Firefox, Chrome, Safari for OSX of Internet Explorer voor Windows.